FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort

brigitta mathilde

Apr09

Start en ny virksomhed på en halv time

Skrevet af: Brigitta Mathilde Andersen Kategorier // Brigitta Mathilde, Arkiv 2014

 _______________________________________

 

Sådan skriver Erhvervsstyrelsen på deres side… og de fortsætter således:

” Få et CVR-nummer på en halv time. Erhvervsstyrelsen har stor succes med den digitale enhedsregistrering, som gør det nemmere at være iværksætter i Danmark” Er det virkelig så nemt?

Se bort fra alle overvejelser inden springet ud i iværksætterlivet.

Glem styrker og svagheder. Målgrupper. Virksomhedsprofiler. Planlægning. Strategier. Banken. Tilbage er selve registreringen. For omkring 10 år siden, startede jeg en lille biks – langt ude på landet. Dengang udskrev jeg lange blanketter. Udfyldte dem. Sendte dem med Postmand Per til storbyen og modtog nogen tid efter, en skriftlig bekræftelse på bestillingen. Senere kom der igen et brev. Denne gang med CVR nummeret og en længere forklaring om mine nye forpligtigelser til den danske stat.

I dag tager det en halv time – eller?

Først en tur forbi Startvækst for at få flere informationer.Jeg skal på siden tage stilling til om min idé er bæredygtig. Siden leder mig hurtigt videre til Virk.dk hvor registreringen kan finde sted. Sæt kryds i det ønskede felt og klik ”næste”. Det bliver vel ikke simplere?

Nu bliver det sandelig interessant (læs – mere kompliceret)

Når bestillingen af det nye nummer er registreret, er der stadig en masse praktisk der skal tages hånd om. Først nu begynder alt det sjove! Nem ID, Digital signatur, E-boks, Digital Postkasse etc. Processen er langsommelig, da jeg ikke kan fortsætte til punkt 2 på listen, før punkt 1 er færdigregistreret. Og indimellem dukker nye udfordringer op. ”Din installationskode er udløbet” skriver den, når jeg forsøger at oprette en digital signatur. ”Din Java er forældet”, når jeg vil logge ind med Nem ID.

Brænder du for din idé?

Hvis du ikke er fyr og flamme for at blive selvstændig, så træk lige vejret en ekstra gang, inden du bestiller et CVR nummer. Første del er ”piece of cake” – det er alt det der kommer bagefter, der får hårene i nakken til at rejse sig. (fik jeg nævnt at jeg er sprunget ud som iværksætter?)

Er du ny på CVR listen?

Er du kommet smertefrit igennem de simple systemer, eller har du kæmpet dig igennem de elektroniske, digitale udfordringer?

Del med en ven

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rådgivning - Sociale Medier - Relationer
Branding - Online Synlighed - Networking

Nyheder fra Brigitta Mathilde

Forfatter / skribent

Brigitta Mathilde Andersen

Skal vi mødes?

FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort