FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort

brigitta mathilde

Aug11

Skal vi ses igen… og igen…. og igen?

Skrevet af: Brigitta Mathilde Andersen Kategorier // Online Synlighed, Branding, Arkiv 2014

Gentagelse skaber genkendelighed

Brigitta Mathilde profilbillede

Styrk dit brand gennem billeder

Online synlighed skabes ikke af store mængder indhold alene. Du skal give din læser muligheden for at knytte bånd imellem de forskellige platforme hvor du optræder. Dette kan gøres ved hjælp af billeder.

Brigitta Mathilde profilbillede 1

Cover- og profilbillede på min personlige Facebook profil

”Hende har jeg set før- effekten”

Når din læser / følger begiver sig rundt på nettet, møder de dig sikkert i forskellige sammenhænge. Måske er du aktiv på flere sociale platforme hvor de også opholder sig? Ved at bruge det samme billede på alle dine online profiler, hjælper du dine besøgende til at kunne genkende dig.

Kendt af nogle, kan man blive ”natten over”
– men kendt af mange, tager ofte længere tid.

Vil du genkendes, skal du sikre dig en plads i tilskuerens hukommelse. Jo flere gange du ser og hører et andet mennesker - des større sandsynlighed er der for at du kan huske hvad de hedder, hvem de er og hvad de laver. Sådan har dine følgere det også med dig.

Brigitta Mathilde profilbillede 2

Cover- og profilbillede på min Facebook side

Her er vi ikke i tvivl

Mange kan hurtigt genkende og navngive ”Dyne-Larsen”, Dronning Margrethe, Bubber, Sussie & Leo og Lars Lykke Rasmussen. De fleste har også en idé om hvad personerne lever af / foretager sig.

Brigitta Mathilde profilbillede 3

Cover- og profilbillede på min Twitter profil

Vil du fjerne tvivlen?

Er det vigtigt for dig, at din læser genkender dig og ved hvad du tilbyder? 

Så se nærmere på disse tips:

Kvinde – hold på håret!

Kvinder elsker forkælelsesture til frisøren. Og når man nu alligevel er der – skal det også kunne ses at man har været der! (Sådan er vi nogle kvinder der har det) Føler du dig grebet af ”Makeover-trang”? Hold igen! Et drastisk skift i farve og stil kan være en dyr og tidskrævende affære. Hver gang du ændrer markant på dit udseende – skal du indregne en tur til fotografen og derudover afsætte tid til at ændre profilbillede på ALLE dine profiler, dine sites hvor du er omtalt med billede OG på dine visitkort. Derefter skal du vise dit nye ansigt frem, til de der gerne skulle kunne huske dig – som IKKE er online. (100 gange frem og tilbage på gågaden, en tur i lokalavisen, et smut forbi Godaften Danmark etc.) Kort sagt: Du skal genkendes forfra. Pyhha… Måske du skulle genoverveje? Find din egen stil og hold fast i den.

Brigitta Mathilde profilbillede 4

Mit profilbillede på Instagram

Hold dine billeder opdaterede

Er du typen der aldrig farver hår, skifter frisure eller svinger i vægt? Dine billeder skal gerne være et spejlbillede af dit virkelige jeg. Det er ikke forbudt at pynte lidt ved at ankomme nyklippet og sommerbrun hos fotografen. Det vigtigste er at billedet er vellignende. De der møder dig online skal gerne kunne genkende dig IRL – og vice versa. Du er derfor nødt til at droppe de gamle billeder fra grisefesten på Rhodos i 2002, de uskarpe billeder taget med mobil ved spejlet og studenterbilledet hvor du storsmiler (iført hue) uden en eneste rynke i ansigtet. Gør det til en vane at afsætte kroner i budgettet til besøg hos fotografen - hvert, eller hvert andet år.

Brigitta Mathilde profilbillede 5

Sådan ser det ud når du møder mig på Google+

Billedet skal passe til platformen og din personlighed

Det er vigtigt at du vælger en stilart der passer til flere platforme og samtidig afspejler noget af din personlighed. Strandløve-billeder kan gå på Instagram (gerne tilsat et lækkert filter) men er ”no-go” på Linkedin. Smil gerne, men overdriv ikke.

Brigitta Mathilde profilbillede 8

Brigitta Mathilde på Linkedin

Det er en ”ommer”

Øverst i dette indlæg ser du 4 forskellige profilbilleder. De har været anvendt på 4 forskellige platforme – på samme tid. Jeg brugte en blanding af gamle mobilbilleder med billeder taget hos en professionel fotograf. Derudover valgte jeg året efter af skifte frisure (fra langt til kort) og ventede ALT FOR LÆNGE med at bestille tid hos fotografen. Jeg har ikke givet mine venner, netværkskontakter og følgere en chance for at se den røde tråd i min færden online.

”Den røde tråd” 
Skabes ikke blot af billeder, men bestemt også af emnevalg og indhold.

Jeg oplevede at sidde til et netværksmøde – og vente på mig selv!

Sidder ved bordet – kort håret – og klar med papir, blyant og kaffe. Kop nummer 2 endda! ”Vi venter lige med at gå i gang til Mathilde kommer” hører jeg arrangøren sige. Først tænker jeg, at der sikkert er andre med samme navn som jeg selv på deltagerlisten. Men efter noget tid går det op for mig, at det er mig de venter på! Jeg præsenterer mig og spørger om det kan tænkes det er mig de venter på? ”Nej…. Mathilde har skulderlangt, lyst hår??”… Med andre ord: Ingen af de fremmødte anede hvem jeg var. Men Mathilde kendte de.

Brigitta Mathilde profilbillede 7

På Pinterest deler jeg bl.a. sjove infografer - kig forbi ;-)

Kan jeg genkende dig?

Lad os antage at jeg følger dig på Facebook. Derefter finder jeg dig på Twitter – eller måske Instagram – ved jeg at jeg her har fat i den samme person? Sørger du for at knytte et opdateret billede til ALT indhold du deler online?

Del med en ven

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rådgivning - Sociale Medier - Relationer
Branding - Online Synlighed - Networking

Nyheder fra Brigitta Mathilde


Forfatter / skribent

Brigitta Mathilde Andersen

Skal vi mødes?

FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort