FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort

brigitta mathilde

Nov11

Hvorfor Facebook?

Skrevet af: Brigitta Mathilde Andersen Kategorier // Sociale Medier, Arkiv 2015

hvorfor facebook

3,5 mio. danskere har en profil på Facebook. 73% af brugerne logger ind mindst 1 gang hver måned. 59% bruger Facebook hver eneste dag*. Tankevækkende at størstedelen af den danske befolkning er blevet så forelskede i dette sociale medie. Hvorfor mon? Brug for hurtig, overfladisk kontakt? Trang til opmærksomhed? Vild med idéen om, at flere ting er samlet ét sted? Teorierne er mange. Jeg har tænkt en del over hvorfor jeg selv faldt i Facebook hullet og havde temmelig svært ved at komme op igen.

Hvorfor er du på?

Statistikker og analyser fortæller meget

Brugere af Facebook kan opdeles i utallige kategorier. Efter alder, landsdel, uddannelse. Men, tallene fortæller ikke meget om HVORFOR de forskellige segmenter bruger så meget af deres tid online. Der er givetvis mange ting der spiller en rolle til, hvorfor man som person syntes at denne sociale platform er et godt alternativ, til at holde kontakten med venner og bekendte. Og der er heller ingen tvivl om, at hvad end grunden er til at man ofte logger på, ændres igennem livet.

Karrieremenneske, jobsøgende eller pensionist?

Den aktive netværker vil uden tvivl se flere fordele i at ”connecte” med ligesindede på Facebook. De mange aktive grupper for iværksættere og lignende er et fint eksempel herpå. Den jobsøgende kan hurtigt fortælle sin omgangskreds hvilke nye udfordringer de søger (og få alle venner og bekendte til at dele opslaget). Pensionisten kan fra sidelinien følge med i familiens hektiske hverdag, samtidig med at de skriver med afgangsklassen fra 1947. 

Hvor er du i dit liv?

Nu skal du ikke tage spørgsmålet helt bogstaveligt. (men du er da velkommen til at svare i kommentar-feltet nedenfor alligevel) Men alt efter hvor du er og hvad der interesserer dig lige nu, vil dine bevæggrunde for at være på Facebook også ændre sig. Prøv bare at kigge 3 år tilbage på din timeline (væggen under din profil) og se om det du deler har ændret sig. Når jeg selv går tilbage, ser jeg mange skønne netværks events, en masse sund juice og opdateringer fra Endomondo (der hvor du kan indtaste din træning). Sådan ser min timeline slet ikke ud i dag. Jeg er stoppet med at træne (sshhhh – kommentarer frabedes), arbejder mindre og bruger mere tid offline end tidligere. Min brug af det sociale medie har tilsvarende ændret sig i samme periode.

* Kilde: Brugen af sociale medier i Danmark

Så hvorfor er du på?

Hvad giver det dig at være aktiv på Facebook? Og noget helt andet, hvor ofte er du på? 

 

Del med en ven

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rådgivning - Sociale Medier - Relationer
Branding - Online Synlighed - Networking

Nyheder fra Brigitta Mathilde

 

Forfatter / skribent

Brigitta Mathilde Andersen

Skal vi mødes?

FB sortig sortin sorttw sortmail sortgplus sortpin sort